Mimari Cephe Sistemleri

Strüktürel Slikon Cephe Sistemleri

Camın sadeliğini ve aseletini vurgulayan silikon cephe giydirme sisteminde ısı camlar cepheye özel bir şekilde yapıştırıldıkları kaset profilleriyle tutturulmaktadır. Silikon Cephe Kaplama Sistemi üç noktadaki fitil emniyeti ile kesin bir sızdırmazlığı garanti etmektedir. Montajı kolay ve hızlı olan Silikon Cephe Kaplama Sistemi montaj sonrasında kolay bakım ve temizlik kolaylığıyla müşterilerilerimizin beğenisini kazanmaktadır.
Strüktürel Silikon Cephe Kaplama Sisteminde dıştan baktığımızda alüminyum profil görülmeyip, cam derzlerinde 15 mm genişliğinde ve 15 mm derinliğinde fuga bulunmaktadır. Cam paneller arasındaki sızdırmazlık çift EPDM fitil ile sağlandığından, panellerin arasına sızdırmazlık silikonu çekilmez. Böylece cam panellerin arasında gölge oluşması engellenir. İstendiğinde seçilen herhangi bir cam panel (dışarıdan hangisinin açılır olduğu belli olmaksızın ) gizli kanat haline getirilebilir. Cam ve alüminyum panel arasında silikon, çift camda ise iki cam arasında komponentli silikon kullanılmaktadır. Silikon çekilmesi işlemleri esnasında silikon firmasının kalite kontrol test prosedürleri çerçevesinde prosesler kontrol altında tutulmaktadır
Strüktürel Silikon Cephe Kaplama Sistemleri
Dış kapak kullanılmaması yüzey görünümünün düz algılanmasına sebep olmaktadır. Düşey profillerin zengin çeşitliliği, gerekli statiğe, tasarımcıların ihtiyaçlarına ve alışılmışın dışına çıkılmasına doğrudan cevap verebilmektedir.
Düşey ve yatay profiller iç görünüşte hem yüz veya farklı derinlikte olabilir.

Dışarıdan bakıldığında camlar bir çerçeve içersinde gibi görünür. Silikon cephedekinden farkı bu camlar üzerine gelen alüminyum profillerin kapak gibi görünmesidir. Cephede kanat açılmak istendiğinde özel dizayn profillerle dışardan algılanamayacak şekılde gizli kanat uygulaması gercekleştirilir. Düz, yuvarlak ve badem şeklindeki kapak seçenekleriyle binanıza ayrı bir renk getirir.

Klasik Kapaklı Cephe Sistemleri

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi alüminyüm çelik ve camın bir araya getirilerek oluşturulan, teknolojiyi ve ekonomik çözümü müşteriye sunan yatay ve dikey cizgilerinhakim olduğu çağdaş mimarinin vazgeçilmeyen bir üğesidir.
Kapaklı giydirme cepheler, en uzun zamandır uygulanan sistem olduğundan kullanımı çok yaygındır ve üretim kolaydır. Ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılan bir sistem olduğundan daha düşük maliyetlerler yapılabilmektedir.
Alüminyum düşey griyajların, kattan kata çelik veya alüminyum ankrajlar ile betonarme döşemeye bağlanması ile oluşur geçilen açıklığın kattan kata yüksekliği ve rüzgar yükü, düşey griyajın kesitini belirler. Yatay griyajın kesiti ise cam yükü ve geçtiği mesafeye bağlıdır. Alüminyum düşey griyajın statik olarak lx (atalet momenti ) değerinin yeterli olmadığını yüksekliklerde çelik takviye yapılmalıdır. Çelik konstrüksiyon alüminyum kapak ile kapatılarak estetik bir görünüm sağlanır.
Binanın geometrisi, bulunduğu yerdeki rüzgar şiddet, düşey taşıyıcılar arasındaki mesafe ve cam ağırlığı gibi faktörler dikkate alınarak statik hesaplamalar yapılır.Bulununa atalet moment değerinden büyük atalet moment değerine sahip yatay ve dikey profillerle cephe teşkil edilir. Teşkil edilen cepheye göre üretilen ısı camlar cepheye takılarak, camların arasındakı derzler yatay ve düşey kapak profilleri ile kapatılır. Dış ve iç yüzeylerdeki fitil yuvalarında özel dizayn EPMD cam ve yalıtım fitilleri kullanılarak ısı ve su yalıtımları tam sağlanmış olur.
Dışta kullanılan kapak profillerinden yatay veya düşey olanı isteğe bağlı olarak kullanılmayıp yarı kapaklı sistem yapılabilir. Kullanılmayan kapak yerine camların arasında kalan derze, seçilen sisteme göre fitil takılır veya silikon çekilir.
Doğal havalandırma gerektiren yerlerde talep doğrultusunda cephe içi dışa açılır gizli kanat veya normal içe açılır kanat uygulanabilir.

Dışarıdan bakıldığında camlar bir çerçeve içersinde gibi görünür. Silikon cephedekinden farkı bu camlar üzerine gelen alüminyum profillerin kapak gibi görünmesidir. Cephede kanat açılmak istendiğinde özel dizayn profillerle dışardan algılanamayacak şekılde gizli kanat uygulaması gercekleştirilir. Düz, yuvarlak ve badem şeklindeki kapak seçenekleriyle binanıza ayrı bir renk getirir.

Kompozit Panel Kaplama

Alüminyum Kompozit Paneller ileri teknoloji ile üretilmiş olup, modern mimaride rahatlıkla kullanılan ve sıklıkla tercih edilen bir yapı elemanıdır. Her türlü bina ve konstrüksiyonda yeni bir görünüm ve modern çizgiler üretilmesine yardımcı olur. Binaların iç ve dış yüzeylerinde kullanılabilirliği alüminyum kompozit panelleri tercih edilen bir yapı malzemesi haline getirmiştir.
Alüminyum Kompozit Panel, iki yüzü alüminyum levhalarla kaplı içi polietilen dolgulu kompoze levhalardır. Bir çok renk seçeneğinin yanısıra granit ve ahşap desen seçenekleriyle mimari estetiğe tamamlayıcı bir unsur olarak cephe kaplamalarında kullanılmaktadır.
Alüminyum Kompozit Paneller;
* Son derece dayanıklı ve uzun ömürlü,
* Diğer cephe kaplama malzemelerine oranla daha hafif,
* Düzgün yüzeyli, darbelere ve kırılmaya karşı dayanıklı,
* İşlenmesi kolay,
* Bakım ve temizliği kolay,
* Geniş renk seçeneğine sahip,
* Titreşim emme özelliğine sahip ve korozyona karşı dayanıklı.
Alüminyum Kompozit Panellerin işlenmesi son derece kolay, katlanarak ya da bükülerek kolayca şekil verilebiliyor. Bu özelliği nedeniyle de uygulamacıların da tercih ettiği bir kaplama malzemesi. Saray Alüminyum Kompozit Paneller, iki yüzü alüminyum levha ile kaplı ortası beyaz polietilen çekirdekten oluşan, bir yüzü renkli alüminyum kompoze levhadır. Saray Alüminyum Kompozit Paneller, mimar ve tasarımcılara yaratıcı ve özgün binalar yapmak için sınırsız fırsatlar sunar. Saray Alüminyum Kompozit Paneller, dış ve iç cephelerde kolaylıkla uygulanabilir. Hafifliği, sağlamlığı, esnekliği, düz yüzeyler sağlaması ve diğer yapı elemanlarını destekleyici özelliği ile tüm dünyada tercih edilen bir kaplama malzemesidir
Alüminyum KompozitPanelleri’nin uygulamalarında renk kartelasında yer alan 16 temel renk standart olarak mevcut. Bunların yanı sıra belli bir miktarın üzerinde tüm RAL renklerinde, özel renk ve ölçülerde imal edilmesi mümkün. Granit ve ahşap deseni gibi özel seçenekler de bulunuyor.
Alüminyum Kompozit Paneller iç mekanlarda ve bölümlemelerde de ilgi çekici yeni tasarımların oluşturulmasına olanak veriyor. Bu malzemeyi kullanarak oluşturulabilecek bölmeler, tezgahlar, koridor ve geçitler, dekoratif panel ve duvarlar, alışveriş merkezlerinde, bankalarda, hava meydanlarında ve özellikle ticaret fuarlarında kullanım alanı buluyor. Alüminyum Kompozit Panel kaplama kompozit panel nedir
İki alüminyum levha arasına yerleştirilmiş polietilen tabakadan oluşan alüminyum kompozit paneller, günümüzde bina cephe giydirme sistemlerinden, reklam, tanıtım ve dekoratif amaçlı uygulamalara dek geniş bir yelpazede kullanım alanı bulmakta ve gün geçtikçe giderek artan bir eğilimle yaygınlaşmaya devam etmiştir.
Kompozit Panel Kaplama Sistemleri hayal gücünün sınırsız olduğu günümüz mimarisinde geniş kullanım alanları bulan cephe kaplamalarıdır. Modern mimarinin sınır tanımayan tasarımlarına cevap verebilmek amacıyla sunulan Kompozit Panel Cephe Sistemleri, sürekli artan taleplere yeni ufuklar açmaktadır. Eski yapıların restorasyonuna ya da yeni yapıların planlamasına yönelik zengin biçimlendirme olanakları sunar. Binanıza estetik görünüm kazandırması dışında rahatlıkla kullanılabilen bir yapı malzemesi haline gelmiştir. Alüminyum kompozit levha, dış yüzeylerdeki 0.5mm kalınlıkta iki alüminyum levhanın arasında özel dolgu malzemesi olacak şekilde birbirine çeşitli tekniklerle yapıştırılmasıyla oluşturulmaktadır. En fazla kullanım alanı bulan 4mm kalınlığındaki alüminyum kompoze levhalar çeşitli renk ve doku seçenekleriyle piyasada bulunmaktadır. Renk yelpazesi oldukça geniş olan ve standart birçok rengin yanı sıra ahşap desenli seçenekleriyle de cephe kaplamada kullanılmaktadır. Kolay şekillenmesi, hafif ve dayanıklı olması, iklim şartlarından ve ultraviyoleden etkilenmemesi gibi avantajlarıyla kaliteli alüminyum kompozit levha markalarını kullanmaktayız. Bu sistemlerde kullanılan kompozit levha giydirme ve kompozit panel kaplama cümleleri aynı anlam ifade etmektedir.
Transparan Cephe Sistemleri

Transparan cephe, yapıya mimari bir tasarım ve estetik bir görünüş kazandıran giydirme cephe sistemi. Bu sistemin en büyük özelliği cephe kaplama malzemesi olarak sadece şeffaf camın kullanılmasından ötürü iç ve dış ortam arasındaki görüle bilirlik oranının maksimum düzeye çıkarılmış olması.
Böylelikle yapının belli yerlerinde kullanım amacına uygun bir tasarım seçme olanağı ortaya çıkıyor.
Cam, paslanmaz çelik veya epoksi boyalı demir taşıyıcı konstrüksiyon üzerine paslanmaz 4’lü, 3’lü, 2’li, 1’li çelik bağlantı elemanları (spider) ve paslanmaz rotiller ile monte ediliyor. Tutamaklar camın üzerine gelen stresi alıp çelik konstrüksiyona iletebilmek için hareket edebilen başlıklı olarak imal ediliyor.
Camın büyüklüğüne göre, statik hesap sonucu belirlenen kalınlıkta lamine, rodajlı, temperli cam kullanılıyor. Camlar arasında kalan fuga boşlukları toz tutmayan silikon ile tekniğine uygun olarak dolduruluyor.Transparan cephe, yapıya mimari bir tasarım ve estetik bir görünüş kazandıran giydirme cephe sistemi. Bu sistemin en büyük özelliği cephe kaplama malzemesi olarak sadece şeffaf camın kullanılmasından ötürü iç ve dış ortam arasındaki görüle bilirlik oranının maksimum düzeye çıkarılmış olması.
Böylelikle yapının belli yerlerinde kullanım amacına uygun bir tasarım seçme olanağı ortaya çıkıyor. Cam, paslanmaz çelik veya epoksi boyalı demir taşıyıcı konstrüksiyon üzerine paslanmaz 4’lü, 3’lü, 2’li, 1’li çelik bağlantı elemanları (spider) ve paslanmaz rotiller ile monte ediliyor. Tutamaklar camın üzerine gelen stresi alıp çelik konstrüksiyona iletebilmek için hareket edebilen başlıklı olarak imal ediliyor.
Camın büyüklüğüne göre, statik hesap sonucu belirlenen kalınlıkta lamine, rodajlı, temperli cam kullanılıyor. Camlar arasında kalan fuga boşlukları toz tutmayan silikon ile tekniğine uygun olarak dolduruluyor.
Prekars Cephe Sistemleri

GFRC CAM ELYAF DONATILI BETON
GFRC alkaliye dayanıklı özel cam elyafının çimento, özel silis kumu ve betona üstün vasıflar kazandıran kimyasal maddelerin karışımı ile elde edilen bir betondur. Su-çimento oranı 0,32 olan GFRC harcı, alkaliye dayanıklı özel cam elyafı ile birleşerek, gerilme, basınç, dönme ve çarpma dirençleri normal betona göre çok yüksek olan mükemmel betonu oluşturur. Bu özelliklerinden dolayı 1-1,5 cm et kalınlığında, her formda prekast eleman üretimine imkan tanıyarak, mimarlarımıza sonsuz bir tasarım ve detay çözme olanağı sağlamakta ve hafif olası sebebiyle hızlı üretim, montaj ve nakliye tasarrufu sağlamaktadır.
TEKNİK ÖZELLİKLERİ
SU GEÇİRGENLİĞİ
GRC üretim teknolojisi gereği, 0,3 – 0,32 su-çimento oranına sahiptir. Bu özellik, betonun porozitesinin çok düşük olmasını sağlayarak, su geçirgenliğinin düşmesine olanak sağlar.
YANGIN DAYANIMI
GFRC ürünler yanıcı değildir. DIN 4102 normuna göre A-1 sınıfı bir malzemedir.
HAFİFLİK
GFRC prekast elemanlar spray metoduyla, 1-1,5 cm et kalınlığında üretilmektedir.
RENKLİ ÜRETİM
Beyaz çimentonun doğal renginde üretim yapılabileceği gibi, GFRC elemanlar renkli olarak da üretilebilir. Pastel renkli ürünlerde UV ışınlarına dayanım daha yüksektir.
ÜRETİM BOYUTLARI
GFRC ürünler taşıma limitleri dahilinde, istenilen boyutlarda üretilebilir.
KİMYASALLARA KARŞI DİRENÇ
Hava şartlarından dolayı oluşabilecek asitletlere karşı dayanımı, konvansiyonel betonlardan çok daha yüksektir.
Uygulamaalanları
• İş Merkezleri • Oteller • Rezidans • Toplu Konut • Villa • Apartman • Modüler Yapılar • Yalı • Eski Bina Yenilemeleri • Standart Dışı Projeye Özel Söve • Dairesel Elemanlar • Balkon ve Pencere Süslemeleri • Özel Üretim Dış Cephe Kaplamaları • Hastane • PTT • Okul • İş Hanı • Benzeri Amaçla İnşa Edilen Her Tür Binalar
Fibercement Cephe Sistemleri

Fibercement Nedir?
Yapılarda iç ve dış cephe kaplaması ile birlikte çatı kaplamasına yönelik ekonomik çözümler bulam düşüncesi insanoğlunu sürekli olarak arayışa sevk etmiş ve bu konuda yıllar boyunca çok farklı ürünler geliştirilmiştir. Yirminci yüzyılın başlarında Avusturya asıllı Hatschek tarafından geliştirilen ve kendi adıyla anılan bir yöntemle üretilmeye başlayan asbetli çimento levhalar yüz yıla yakın bir süre pek çok uygulama alanında yaygın olarak kullanıldı. 1990′ lı yıllarda asbestin sağlık sebepleri ile yasaklanmasının ardından lider konumdaki asbestli levha üreticileri alternatif bir ürün geliştirme konusunda yoğun çalışmalar yaptılar. Bu çalışmalar sonunda günümüzde fibercementlevha denildiğinde ilk akla gelen ürün olan selüloz elyafı ile takviye edilmiş çimentolu levhalar geliştirilmiştir. Çatı malzemesi olarak üretilen levhaların haricinde sadece selüloz elyafı kullanılarak ve otoklavlı yöntemle üretilmekte olan fibercement levhalar özellikle iç ve dış cephe kaplama malzemesi olarak kullanılmak üzere düz levha formunda ve farklı yüzey görünümüne sahip olarak pazara sunulmaktadır. Aynı tanım altında sınıflanan çatı levhaları ise selüloz elyafa ilave olarak sentetik elyaf da kullanılarak ve otoklavsız yöntemle üretilmektedir
Hafif çelik, betonarme, çelik vb farklı sistemlerle üretilen her türlü yapılarda iç ve dış cephe kaplamasına yönelik yeni çözümler bulma düşüncesi, insanoğlunu sürekli yeni arayışlara yöneltmiştir. Ve bu sayede en yeni teknolojiler ile çok farklı ürünlerin geliştirilmesi devam etmektedir. Özellikle son yıllarda enerji verimliliğine verilen önem ile birlikte, üretimi artan ısı yalıtım malzemelerinin basınç ve yangın dayanımlarının yetersiz olmaları, ömürlerinin ise çoğunlukla yapı ömrüne ayak uyduramaması ve zamanla uygulama hatalarıyla birlikte onarım gerektirmesi sebebiyle dış cephe kaplamasında uygulama alanı bulan fibercement teknolojisi ile doğal lif katkılı çimento levha üretimi ve kullanımı artarak devam etmektedir.
Dış cephe kaplama malzemesi olarak tercih edilen fibercement Türkiye’nin her yerinde çok sayıda uygulaması bulunan bir malzemedir. Dış cephe kaplamaları her türlü iklim koşuluna dayanıklı olması gerektiği için bina konfor koşullarını ve beraberinde bina maliyet ekonomisini ciddi oranlarda etkilemektedir. Fiyat performans değerlendirmesi yapıldığında fibercement malzeme, dış cephe kaplaması olarak en verimli ürünler arasında yer almaktadır. Mevcut betonarme binaların yenilenen cephelerinde, dış cephe kaplama malzemesi olarak kullanılmasının en önemli nedenlerinden birisi de budur.
Alümünyum Küpeşte & Korkuluk

Alüminyum Korkuluk , Alüminyum Küpeşte , Paslanmaz Korkuluk , Pleksi Korkuluk , Alüminyum Duvar Korkuluk , Alüminyum Merdiven Korkuluk , Alüminyum Parapet Üstü Korkuluk , Alüminyum Teras Korkuluk , Alüminyum Fransız Balkon Korkuluk , Alüminyum Galeri Korkuluk , Camlı Alüminyum Korkuluk , Trabzan imalatlarımızla halkımıza uygun fiyatlarla montaj hizmeti sunmaktayız.
Kaliteli Malzeme ve Kaliteli Montaj Garantisi
Merdiven küpeşte, merdivenlerde emniyeti sağlar. Bunun yanında merdivenlere estetik kazandırır. Merdiven korkuluk tek arahatlı, 2 arahatlı, 3 arahatlı, 4 arahatlı, 5 ve daha fazla arahat kullanılarak veya hiç arahat koyulmadan her basamağa bir dikme koyularak uygulanabilir. Bunun yanında merdivenlere sıradan alüminyum korkuluklar yapmak yerine daha çok estetik kazandırmak için uygulanan özel modeller ve camlı merdiven küpeşte modelleri de vardır.
Balkon korkuluk, balkonlarda güvenliği ve estetiği sağlamak için yapılırlar. Balkon küpeşte tek arahat, 2 arahat, 3 arahat, 4 arahat veya cam kullanılarak uygulanabilir.
Fransız balkon, Fransa mimarısında çok kullanılmaktadır. Fransa’da çok kullanılmasından dolayı fransız balkon adını almıştır.
Fransız balkon korkuluk normal balkonlara uygulananlara nazaran daha fazla arahattan oluşur veya özel modeller tasarlanarak uygulanır. Bunun nedeni de fransız balkonun sadece hava amaçlı yapılması ve balkonun önünün bir duvarla kapatılmamasıdır.
Havuz Küpeştesi, alüminyum korkuluk sistemleri havuz kenarlarında hoş bir görünüm sağlamak için uygulanabilir. İsteğe bağlı olarak, arahatsız, bir, iki, üç, dört ve ya beş emniyet şeritli veya camlı bir şekilde montajlama yapılabilir. Gene isteğe bağlı olarak özel alüminyum korkuluk sistemi tasarlandırabilir.
Parapet Üstü Küpeşte, daha çok balkon duvarlarında güvenlik ve estetik amaçlı olarak uygulanır. 50 mm üst boru ve 40 mm kısa kesilmiş dikmelerle oluşturulan uygulamaya parapet üstü küpeşte denir.
Genelde, balkonlarda ve merdivenlerde duvarın üzerine yapılır. Bu uygulama zemine montajlanmaz. Duvarın üzerine montajlanır ve genelde tek arahat veya 2 arahat kullanılır veya hiç arahat kullanılmadan uygulama yapılır. Bunun yanında camlı parapet üstü küpeşte modelleri vardır.
Camlı Küpeşte, küpeştede ara hat boruları kullanmak yerine daha hoş bir görünüm sağlamak için cam monte edilebilir. 50 mm çapında üst borunun tutamak olarak kullanıldığı, 40 mm kanallı boruların dikme olarak kullanıldığı, tutamak sayesinde aralarda cam kullanılan uygulamalara camlı korkuluk denir. Estetikliğinin yanında restaurant, otel ve cafe gibi eğlence mekanlarında cam üzerine firma amblemi basılarak reklam amacıyla da kullanılır.
Duvar Bağlantılı Küpeşte, merdiven korkuluk emniyeti sağlamak için uygulanır. Bunun yanında merdivenlerin duvar kısımlarında destek için alüminyum duvara monte edilebilir. Alüminyumun bağlantı ile duvara monte edilmesiyle oluşan alüminyum merdiven küpeşte uygulamaları yapılır.
Küpeşte Modelleri, alüminyum küpeşte sistemleri müşterinin isteğine ve arzusuna bağlı olarak değişik modellerde uygulanabilirler. Arahatsız alüminyum korkuluk, tek arahatlı alüminyum korkuluk, 2 arahatlı alüminyum korkuluk, 3 arahatlı alüminyum korkuluk, 4 arahatlı alüminyum korkuluk, 5 arahatlı alüminyum korkuluk, camlı korkuluk ve özel alüminyum korkuluk modelleri uygulanabilir. Müşteri isteğine bağlı olarak yeni alüminyum küpeşte modelleri de uygulanabilir
Alümünyum Doğrama Sistemleri

Alüminyum, inşaatlarda çok kullanılan bir metaldir. Özellikle, kapı, pencere, giydirme cephe gibi uygulamalarda, sağlamlığı, dayanıklılığı ve estetik yönden üstün özellikleri nedeniyle, “kaliteli inşaat”ların tercih ettiği malzemedir.
Alüminyum kapı ve pencerelerin sahip olması gereken minimum şartlar aşağıda özetlenmiştir.

Profil Kalitesi:
Kullanılan alüminyum profiller, Amerikan normuna göre AA 6063-T5 veya Avrupa ve Türkiye standartlarına göre 6060-T5 / 6063-T5 alaşımından üretilmelidir. (Profil üreticisinde TS 5247 (EN 12020-1) kalite belgesi aranmalıdır). Bu standart “Hassas Tolerans”ları esas aldığından profillerin birbirleriyle çalışması daha iyi olur.

Alüminyum ekstrüzyon standardı olarak, bir diğer standart olan ve “Normal Tolerans”ları esas alan TS EN 755-1 Standardı’na göre üretim yapılabilirse de, daha dar, bir başka deyişle “hassas tolerans”lar tercih edilmelidir.

Rüzgar ve taşıma yükü bakımından yapılacak statik hesap tahkikiyle bulunan profil kesitleri daha ince çıksa dahi, vida kullanılması ve doğramanın dayanıklılık ve emniyetli olması için profillerin et kalınlığı 1.8 mm.’ den az olmamalıdır. (Cam çıtaları hariç).

Kapılarda, pencerelere göre daha geniş tipte ve minimum 2 mm kalınlığında profil kullanılmalıdır.

Isı Yalıtımlı Profiller:
Profillerin en az 2 odacıklı olması (ısı yalıtım için gereklidir) ve ısı yalıtım köprüsü en az 15 mm olmalıdır..
Isı yalıtımlı profil üreticilerinde, TÜBİTAK veya Üniversitelerde gerekli deneyleri yaptırarak alacakları yalıtım katsayısını (K) belgeleyen rapor aranmalıdır.

Açıklama :
Bir doğramada cam yüzeyi, doğrama toplam alanının yaklaşık % 85’ini kapsar. 4+9+4 çift camın “K değeri” 3.03 W/m², 4+12+4 çift camın “k değeri” ise 2.87 W/m²’dir. Dolayısı ile yalıtımlı alüminyum profilin k değerinin ki yüzey alanın % 15’ini teşkil etmektedir, çift camın k değerinden daha düşük olması mantıklı değildir. Netice olarak değerlendirmede kullanılacak k değeri (ısı geçirgenlik katsayısı) kriterinin DIN 4108′ de belirtilen 2.2 maddesindeki 2.8 ve 3.5 W/m² K arasında olması yeterlidir.

Yüzey İşlem:
Kapı, pencere, giydirme cephe alüminyum profillereloksal (anodikoksdasyon tabakası) kaplı veya boyalı olarak kullanılırlar.
Eloksallı (anodize edilmiş/anodized) profillerde, eloksal kalitesi TS 4922 standardına uygun olmalıdır. (Üreticide, TS 4922 Kalite Belgesi aranmalıdır)
Boyalı (elektrostatik toz boyama/powdercoating) alüminyum profiller, güneş ışığına dayanıklı polyester esaslı en az 60 mikron kalınlığındaki elektrostatik boya ile Qualicoat şartlarına uygun, pürüzsüz olarak, seçilmiş olan renkle boyanmış olmalıdır. (Üreticide QUALICOAT Kalite Belgesi aranmalıdır)

Diğer Parçalar:
Kapı kolu, menteşe gibi aksamların verilmiş olan kalitedeki örneklere uygun olması, köşe takozu ve çavuş bağlantıların (dış fitil yuvası dahil) eksiksiz konulması gerekir.

PVC Doğrama

Otomatik Panjur

Çelik Çatı ve Kaplama İşleri

Taahhüt İşleri